cairanne_clos_romane_ny

Cairanne 2018, Clos Romane

Land:
Frankrig
Servering:
14-16 °C
Område:
Rhone
Gemmepotentiale:
2020-2032
Alkohol:
14,5 %
Lagring: 
Cement
Velegnet til: 
Gris, Lam og Oksekød
Spar 150,-
140,-
115,-
140,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 150,-
På lager
 • Beskrivelse

  Cairanne 2018, Clos Romane

  Meget, meget flot Cairanne lavet på 50 % Grenache, 25 % Syrah, 20 % Mourvèdre og 5 % Carignan fra vinstokke med en alder på over 50 år. Høstet i hånden og vinificeret helt traditionelt; dvs ingen tilsætning af gær, ingen klaring eller filtrering og kun ganske lav svovling ved flaskning. Lagres først 10 måneder på cement og derefter 1-1½ år på 600 liters fade - gamle og nye.

  Meget intens og kompleks duft med karaktér af mørke bær - brombær og kirsebær og med fine noter af peber, nelliker og engelsk lakrids. Stor intensitet i smagen - flot balanceret med fin tanninstruktur og meget lang eftersmag.

  Rød Rhônevin i denne kvalitet er fremragende madvin. Går bredt til kødretter og passer godt til både stegt og braisseret kød og klarer snildt fedme og kraftige smage. Server gerne en smule afkølet, det fremmer friskheden i vinen.

 • Producenten
  Kølige og mineralske vine med en utrolig koncentration.

  Clos Romane i Cairanne drives af ægteparret Nadine og Stéphane Charancon. Ejendommen er relativt ny på den måde at første årgang under egen etiket var 2011. Stéphanes familie har dog dyrket vin i Cairanne i fire generationer. Fra starten har vinene fra ejendommen markeret sig blandt de bedste i Cairanne. 
  Læs mere

 • Kort
 • Anmeldelser

  4 stjerner Berlingske (årgang 2017)

  Clos Romane fra Cairanne er et arketypisk skoleeksempel på Rhône til en fornuftig pris. Cairanne er nabodistrikt til Châteauneuf du Pape, og det fornemmer man i Clos Romane, der besidder masser af urkraft, krigshyl og muskuløs tyngde. I munden har vi æblekerner, nedfaldne blå blommer, hindbær og jordbær i skøn forening. Vidunderlig i duft med toner af æblekerne, nedfaldne blå blomme, hindbær og jordbær. Masser af rå urkraft og tyngde, men samtidig blød, venlig og cremet. En lille garvesyre i finalen strammer fint op om frugten. Meget lækker Rhône-vin og et rigtig godt køb.

  92 p. Vinbladet (2016)

  50 % Grenache, 20 % Mourvedre, 25 % Syrah og 5 % Carignan. Kølig frugt med sats på rankhed og mineralitet. Klassisk sydligt Rhônekrydderi med tobak, tørre krydderurter og diskret chokolade tilsat modent og veldoseret egetræ. I munden mere åben og givende. Herlig balance og udsøgt renhed. Glat, detaljerig, velstruktureret og smagsintens vin med betydelig ekstraktrigdom og kultiveret bærsødme. Klart udviklingspotentiale. - Niels Ehler

  5 stjerner Jyllands-Posten (2016)

  Sødmefuld, rig, krydret; cremet struktur og en stor fylde - lige præcis, hvad de fleste ville forvente af en god Rhône-vin. Vil sagtens holde 3-5 år eller mere. Lover godt 2016-årgangen.

  6 stjerner i FinansBureauet (årgang 2014)

  Forrygende flot Cairanne med indbydende krydret næse med dominans af nelliker og blød og afrundet mund med bløde tanniner, som indhyller vinens varme noter af peber, brombær, kirsebær og sød lakrids. Lækker sag.

  5 stjerner (topkarakter) i Vin Avisen (årgang 2014)

  Denne gode rødvin er lavet på druerne 50% Grenache, 20% Mourvèdre, 25% Syrah og 5% Carignan - alle klassiske Rhône-druer. Vinen har en god struktur med frugt, tanniner, en lille sødme og en lang eftersmag. Udpræget en vin til mad. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet.