tom_cullity_cs_vasse_felix

Cabernet Sauvignon Tom Cullity 2014, Vasse Felix

Land:
Australien
Servering:
14-16 °C
Område:
Margaret River
Gemmepotentiale:
2018-2038
Alkohol:
14,5 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Lam, Løbende vildt og Oksekød
895,-
På lager
  • Beskrivelse

    Cabernet Sauvignon Tom Cullity 2014, Vasse Felix

    Lavet på 80 % Cabernet Sauvignon, 16 % Malbec og 4 % Petit Verdot fra mark plantet i 1967 i en perfekt årgang. Modnet 18 måneder på barriques af fransk eg - 62 % nye og resten 1-4 år gamle fade.

    Fantastisk duft - kompleks og fokuseret på en gang, intens og frisk: solbær, ribs, hindbær, kirsebær, tobak, tang, jord, beder, vanilje, peber og røg. Tæt og veldefineret i smagen med faste, men silkebløde tanniner og en næsten uendelig eftersmag. Meget stor vin, der vil udvikle sig over mange år.

    Til det bedste okse eller lammekød.

     

  • Producenten
    Vasse Felix, Margaret River, Australien

    Vasse Felix er den ældste vingård i regionen Margaret River i Western Australia - et af Australiens mest prestigiøse vinområder. Margaret River producerer 3 % af Australiens vindruer, men står for 20 % af landets premium-vine.

    Læs mere
  • Kort
  • Anmeldelser

    98 p. Jamessuckling.com

    This is a single-vineyard wine at the pinnacle of the endeavors of Vasse Felix. Opens with red fruits in the redcurrant and red-cherry zone, showcasing fresh red and purple flowers and some deeper blue-fruit notes. The palate's the thing though: The way in which the malbec entwines itself around cabernet's linear tannins and enriches the wine without fundamentally changing its shape is genius. Supple, fresh and commanding Margaret River red. A very insightful blend of predominantly cabernet sauvignon with 16% malbec and 4% petit verdot.

    17++ JancisRobinson.com

    Tasted blind. Looks lighter and paler than most. A little bit simpler than some. Sweet start. Very transparent. Sort of deceptively simple – Dom de Chevalier? - Jancis Robinson MW