Blaufränkisch Leithaberg 2015, Kollwentz

Land:
Østrig
Servering:
15-17 °C
Område:
Burgenland
Gemmepotentiale:
2018-2028
Alkohol:
14 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Flyvende vildt, Lam, Løbende vildt og Oksekød
250,-
Udsolgt
 • Beskrivelse

  Blaufränkisch Leithaberg 2015, Kollwentz

  100 % Blaufränkisch fra marker i Leithagebirge med en elevation på 180-200 moh. Jordbunden er kalkholdig, druerne er høstet i hånden. Modnet på hovedsageligt brugte fade af fransk eg i 21 måneder og flasket uden klaring eller filtrering.

  Tæt, mørk bærfrugt med strejf af krydderier som kardemomme, vanilie, sort peber og og tørret ingefær. Stor frugtintensitet med frisk syre, fine tanniner, saftighed og mineralitet. Flot længde i eftersmagen.

  God madvin, der passer til kraftige retter med lyst kød eller mellemkraftige retter med mørkt kød.

 • Producenten
  Østrigsk topproducent; den eneste, der laver både rødvin, hvidvin og søde vine i international topklasse.

  Det kan være svært at finde vinene fra Kollwentz uden for Østrig - vinhuset har et stærkt hjemmemarked. Og med god grund: maksimale 5 stjerner i Falstaff og maksimale 5 kongekroner i Vinaria betyder, at her har vi en vinproducent i international topklasse. Det er kun ganske få producenter, der har så flot en klassifikation. Specielt for Kollwentz er, at de som det eneste vinhus i Østrig formår at holde det høje niveau både i hvidvine, rødvine og dessertvine! 

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  92 p. Falstaff

  Dunkles Rubingranat, violette Reflexe, zarte Randaufhellung. Schwarze Beerenfrucht, ein Hauch von Edelholz und Kardamom. Brombeeren unterlegt. Saftig, elegante Textur, präsente Tannine, die noch etwas fordernd wirken, reife Kirschen im Nachhall.
  Falstaff - logo