bianco_di_ampeleia

Bianco di Ampeleia 2018, Ampeleia

Land:
Italien
Servering:
10-12 °C
Område:
Toscana
Gemmepotentiale:
2020-2025
Alkohol:
12 %
Lagring: 
Cement
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr og Fjerkræ
200,-
På lager
  • Beskrivelse

    Bianco di Ampeleia 2018, Ampeleia

    Orangevin lavet på Trebbiano iblandet en smule andre grønne druesorter, der vokser i samme mark. Marken hedder Vigna delle Pieve og ligger med en elevation mellem 300 og 600 moh. Sand og grusholdig jord med sydøstlig eksponering. Høstet i hånden og spontangæret med 10-12 dages skalkontakt. Modnet 6 måneder på cementtank.

    Aromatisk med noter af tørret og syltet frugt. Knastør, kompleks, frisk og med en flot lang eftersmag.

    Super madegnet vin, der klarer komplekse serveringer med fisk og skaldyr eller kylling.

  • Producenten
    Biodynamisk idyl i det sydlige Toscana

    Ampeleia er en stor farm i Maremma ved kysten i det sydlige Toscana. Der dyrkes vin på 35 ha i tre højder ved byen Roccatederighi. Der dyrkes biodynamisk og Elisabetta Foradori er involveret i både dyrkning og vinificering.

    Læs mere
  • Kort
  • Anmeldelser

    93 p. Jamessuckling.com (årgang 2018)

    A layered, delicious skin-contact white with aromas and flavors of sliced, cooked apples and pineapples. Full body. Phenolic, flavorful finish. A little cloudy. Mostly trebbiano with malvasia and ansonica