Barbera d'Alba 2017, Scarzello

Land:
Italien
Servering:
14-17 °C
Område:
Piemonte
Gemmepotentiale:
2017-2022
Alkohol:
14 %
Lagring: 
Store fade
Velegnet til: 
Gris og Lam
Spar 150,-
120,-
95,-
120,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 150,-
Udsolgt
 • Beskrivelse

  Barbera d'Alba 2017, Scarzello

  100% Barbera fra marker omkring Barolo, lagret på 25 hl. botti.
   
  Herlig sødmefuld næse med modne mørke bær og en anelse flødekaramel. Fyldig, blød og afrundet smag med moden sødmefuld og en god lang finish. Lidt af et publikumshit og god vin til selskaber. 
   
  Vi køber hele produktionen af denne Barbera, som altså kun kan købes i Danmark.
 • Producenten
  Den unge og kompromisløse Federico Scarzello laver klassisk Barolo og Barbera. Autentiske rødvine med lang gæring og uden skyggen af små nye fade.

  Federico Scarzello er en meget ung, ambitiøs, kompromisløs og charmerende Piemontesisk vinbonde, som laver dybe, intense og klassiske Piemonte vine. 

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  Testvinder og 5 stjerner i Politiken (årgang 2016)

  Tæt, men saftig og frugtdrevet vin med toner af modne kirsebær. Fin kombination af dybde og friskhed i enkel, men ikke simpel stil. Alkoholen mærkes til sidst.

  Testvinder i Berlingske (årgang 2015)

  Ugens bedste vin til prisen er en barbera årgang 2015 fra Federico Scarzello. Scarzello, som holder til i byen Barolo, der har lagt navn til det kendte norditalienske vindistrikt, har en ganske lille produktion på bare 25.000 flasker årligt… Mørk sag med flot, klassisk italiensk Cherry Heering-agtig næse med amarena-kirsebær og sten. Landlig og let volatil, med et strejf af acetone samt brettanomyces. Frisk, men kraftfuld mund med godt greb om gummerne. - Søren Frank

  5 stjerner i Ekstra Bladet "GODT KØB" (årgang 2013)

  Røde bær i næsen, en saftig og yderst frugtig vin med kirsebær, lette krydderier, violer i smagen. Velbalanceret og en lækker ligefrem vin, som viser hvorfor barbera er på vej frem i popularitet. Pæn lang afslutning.

  6 stjerner i Jyllands-Posten (årgang 2011)

  Skøn og krydret næse, nåleskov, krydderiskuffe og røde bær. Peberkrydret, saftig, mundvandsfremkaldende og glimrende vin. Klasse-barbera, ganske enkelt. Køb en kasse, drik til hvadsomhelst, bliv glad. Uden tvivl ugens vin.