Bandol Rosé 2017, Chateau Canadel

Land:
Frankrig
Servering:
10-12 °C
Område:
Bandol
Gemmepotentiale:
2018-2027
Alkohol:
13,5 %
Lagring: 
Cement
Velegnet til: 
Fisk og skaldyr og Fjerkræ
Spar 150,-
160,-
135,-
160,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 150,-
På lager
  • Beskrivelse

    Bandol Rosé 2017, Chateau Canadel

    Eks-verdensmester i rosé. Lavet på  50 % Mourvèdre, 40 % Cinsault og 10 % Grenache høstet i hånden. Gæres ca 20 dage og lagres derefter 6 måneder på cementtanke.
    Vinstokkene er ca 20 år gamle og de vokser i amfiteaterlignende terrasser (restanques) med sydlig eksponering.

    Lækker, intens næse med frisk fersken, hindbær og melon. Fyldig i smagen - frugtig og letkrydret. Lang og vedholdende eftersmag.

    Velegnet til fisk, skaldyr og grøntsager med middelhavs eller asiatisk touch.

  • Producenten
    Topvine fra Bandol

    Bandol er den mest seriøse vinregion i Provence i sydfrankrig. Rosé fra Bandol er lys i farven og fyldig i smagen. Skal generelt drikkes unge, men det høje indhold af Mourvèdre i rosé fra Bandol gør, at de rent faktisk kan gemmes. Bandol er mest kendt for rødvinene, der er elegante og intense. Vinene har et langt liv, og bliver rigtig interessante efter 10-15 år.

    Læs mere
  • Kort
  • Anmeldelser

    18,5 p. Smag og Behag (årgang 2017)

    Den vigter sig i forståelig selvsikkerhed, lader bare en delikat næse med honning og clementiner ane og lader diskret en bølge af mild fornemhed og modne abrikoser rulle hen oversmagsløgene. Den smager som en flidspræmie fra den provencalske frugthave: frisk, rig og overbevisende. Der findes mennesker, der ikke tror, de kan li’rosé, men giv dem et glas af den her, og de vil overgive sig. Renhed og rigdom i smagen, finesser og harmoni i stilen. Den er til bekræftelse af sol, varme og livsglæde og skabt til lyst kød. - Henrik Oldenburg

    5 stjerner Politiken (årgang 2017)

    Let krydret og ristet næse - orangeskal, fersken og lidt jordbær. Velstruktureret smag med en del kraft og moderat syre. Samlet en glimrende og ret seriøs rosé. - Henrik Steen Andersen.

    94 p. Decanter (årgang 2016)

    Fresh intense fruit and yeasty marmite on the nose; characterful of terroir, medium-bodied yet delicate with focused and persistent finish.

    93 p. Vinbladet (årgang 2016)

    Dyb pink Provencekulør. Elegant frugtnæse med kølige bær, orangetoner og en pæn dosis kultiverede tropefrugter med passionsfrugt og melon. Detaljerig, harmonisk og med udsøgt renhed. Charmerende sødmefuldhed og vellykket mineralitet oven i al overdådigheden. I munden med tæt saftighed, flot struktur og en imponerende kompleks frugt, hvor diskrete orangetoner har en velvalgt hovedrolle. Nydelig syrebalance, stor præcision, betragtelig længde, og bemærkelsesværdigt fornemt håndværk. Rosé i særklasse.

    96 p. Platin, Best in Show - Decanter World Wine Awards (2015)

    A touch meaty here, thanks to the Mourvedre. A good, clean nose with fresh summer fruits and Provençal herbs. Lively, graceful and dappled. On the palate, a much subtler wine than the aromas suggested. Choice, fleshy, textured and rich. Super stuff. - Bedste rosé blandt over 1.000 konkurrenter.

    6 stjerner i FinansBureauet (2015)

    Utrolig lækker og elegant Bandol Rosé med pinjetræsskov og melon i næsen og sprød og urtekrydret mund tilsat noter af skovjordbær og med en pikant mineralitet, som rundes af i en imponerende lang eftersmag. Flot vin

    Testvinder og 5 stjerner i Liebhaverboligen/Vinstyrke2' rosé-test (2015)

    Nogle af de bedste roseer kommer fra Bandol-distriktet syd for Toulon. Det gælder også denne klassevin, som selv med et ekstra år på bagen har bevaret friskheden og lige byder på det ekstra, der gør det til en fornøjelse at drikke rosévin. Frugten er fed og moden med fersken som det bærende element i både duft og smag. Her er også modne gule æbler, lidt melon og en lækker note af anis. Vinen føles dejligt cremet i munden og slutter frisk og mineralsk. Flot vin!

    Testvinder og 18 p. Forlaget Smag (2015)

    Lys og raffineret, en yndefuld balletdanser, der går tågang hen over tungen og efterlader den fint foret med silke - samtidig med, at den serverer modne skovjordbær til smagsløgene. Den er yndefuld og lækker, hverken tynd eller splejset. Mourvèdre, Cinsault og Grenache samarbejder inspirerende i glasset og giver frugt og karakter.