Bandol Altum 2016, Chateau Canadel

Land:
Frankrig
Servering:
15-18 °C
Område:
Bandol
Gemmepotentiale:
2018-2040
Alkohol:
14 %
Lagring: 
Små fade
Velegnet til: 
Flyvende vildt, Gris, Lam, Løbende vildt og Oksekød
395,-
Udsolgt
 • Beskrivelse

  Bandol Altum 2016, Chateau Canadel

  Topvinen fra Canadel - lavet på 95 % Mourvèdre fra gamle stokke i de bedste, højtbeliggende parceller. Høstet i hånden, grundigt sorteret, gæret på cement og derefter lagret 18 måneder på store fade (30-80 hl.) af eg.

  Stor intensitet i duften - mørke bær og urter. Kraftig i smagen og endnu ret tanninsk med en meget lang eftersmag - bør minimum gemmes 8 år fra høståret og kan sandsynligvis gemmes op til 15-20 år.

  Kan bruges til mad også som ung - det skal være kraftig mad, gerne med en del fedtstof og intens smag. Med alderen bliver Bandolvine meget elegante med komplekse, tertiære aromer (skovbund, trøffel, modnet kød osv.). Gammel Bandol er egnet til vildt og til retter med svampe eller trøfler.

 • Producenten
  Topvine fra Bandol

  Bandol er den mest seriøse vinregion i Provence i sydfrankrig. Rosé fra Bandol er lys i farven og fyldig i smagen. Skal generelt drikkes unge, men det høje indhold af Mourvèdre i rosé fra Bandol gør, at de rent faktisk kan gemmes. Bandol er mest kendt for rødvinene, der er elegante og intense. Vinene har et langt liv, og bliver rigtig interessante efter 10-15 år.

  Læs mere
 • Kort
 • Anmeldelser

  17,5 p. Bettane & Dessauve (2015)

  BEDSTE BANDOL I ÅRGANG 2015 I FRANKRIGS MEST SERIØSE VINGUIDE Fleurs, garrigue, fruit noir, ce vin juteux et cultivé est juste beau. D'adolescent fougueux il est passé au vin complet, riche, dont le fruit de maturité parfaite a été vinifié avec superbe. Un vin accompli et un de plus beaux bandol en ce millésime.

  6 stjerner og testvinder JP (årgang 2014)

  Forbryderisk ung, men tæt og ren; saft for kendere og andre, der bare kan lide god vin. Den smager smækkert, sødt, koncentreret og vildt nu og kan faktisk drikkes, hvis man vil, men den bliver meget bedre og nogle år. Stjernegodt. - Niels Lillelund