En bid af det nordlige Italien!

Flyv til Milano (Bergamo), lej en bil og kør til:
Modena

Vores sidste tur begyndte nord for Modena hos Acetaia del Christo, hvor vi smagte balsamico eddiker. Tradizionale selvfølgelig. Området er rigt på Acetaiaer også gode producenter af alm. balsamico. Besøg kan aftales.

 

Reggio

Besøgte vores Vacche Rosse mejeri, Consorzio per la Valorizzazione Antica Razza Reggiana v. F. Ili Rosselli 41 42100 Reggio Emilia. tlf. 0522 294655. Kør forbi, der er en hyggelig butik. Mejeri og stald er lige ved siden af! Var nødt til at bo på et stort hotel Mercur centralt i byen pga Slow Food arrangement samme sted, normalt alt for dyrt, men masser af andre små billigere hoteller. 3 stjerner er fint i Italien!

 

Vercelli 

De bedste riso områder ligger omkring Vercelli. Vores producent Michele Perinotti er ved at bygge kontor, butik mv på Strada del Riso lige ved siden af familiens gård, hvor risen produceres. Indtil det nye står færdigt kan Michele besøges på lageret i Tronzano 13049, firmaet hedder Risi e Co, (0161 912517), hvor der som nabo er et egentligt Riseri »Riso Greppa« og butik. Et Riseri er stedet, hvor risen tørres og renses og frigøres for skallen. Risene fra de små gode riserier er ikke helt så hvide (de afskalles ikke så hårdt), lidt af skallen sidder tilbage – her sidder både smag og næringsstoffer! De store riserier er bange for oxydering af fedt og smagsstoffer og afskaller benhårdt! Markerne oversvømmes hvert forår inden risen sås for at opnå en beskyttende termisk effekt. En forårsdag ligner det hele en stor sø.

 

Sestri Levante

Smuk bade/ferieby ved kysten mellem Genova og La Spezia. Hyggelig og rolig udenfor sæsonen. Rigtig god og billig fiskerestaurant på molen »El Pescador«. Spaghetti Vongole, Fisk bagt i salt og Friturestegt fisk m. citron! Gode hvide lokalvine fra Cinque Terre. Klogt at bestille bord på 0185 42888. Bo på Hotel Marina, Via Fascie 100/108 (0185 487332), romantisk gåafstand til Pescador.

 

Castelnuovo di Garfagnana 

Efter La Spezia drejes ind i landet gennem bjergene og vi lander i Garfagnanas »hovedstad« Castelnuovo, en lille by med 6000 indbyggere. Bo på The Marquees, Via Provinciale 14 (tlf 0583 62198) i kanten af byen. Ejes af en stilfuld ældre italiensk herre, der har arbejdet mange år i hotelbranchen i London. Gå ned til Andrea på Vecchio Mulino og nyd vin i glas og masser af små hapser og ta‘ del i det livlige barliv. Andrea lukker kl. 20. Middagen skal indtages på den lokale restaurant »Il Pozzo«, Via Europa 2/A Pieve Fosciana i udkanten af Castelnuovo – rigtig godt. Mange retter med lokale produkter. Røde vine fra Lucca. En anden aften kan man spise på The Marquees, de har et udmærket og billigt køkken.

Besøg slagteren L’Antica Norcineria i Ghivizzano, hvor vores skinke og pølser kommer fra. I samme by er en anden slagter ved at bygge et »Casa del Gusto« for egnens produkter. Besøg Caseificio Bertagni i kanten af Castelnuovo, hvor pecorinoen kommer fra – besøg evt. Tuada-grotterne, hvor osten modner. Kør op i bjergene og gå lange ture. Det står klart, hvorfor Garfagnanas motto er: »Dove il tempo non corre (hvor tiden står stille)«. Man føler sig sat behageligt tilbage i tiden. Kan snildt bruge en 3–4 dage i Garfagnana incl 1 dag til Lucca.

Fra Castelnuovo

er der kun 45 km til Lucca og kort til Pisa og Firenze. men vi kører mod Piemonte enten via Genova eller, hvis man har god tid over Modena, smukkere, men længere!