Ampeleia 2014, Ampeleia

Land:
Italien
Servering:
14-16 °C
Område:
Toscana
Gemmepotentiale:
2018-2032
Alkohol:
13,5 %
Lagring: 
Cement
Velegnet til: 
Lam
250,-
På lager
  • Beskrivelse

    Ampeleia 2014, Ampeleia

    Topvinen fra ejendommen lavet på druer dyrket mellem 200 og 600 moh. Hoveddruen er Cabernet Franc, blandet med Sangiovese og andre middelhavssorter (Grenache, Carignan, Alicante, Marselan).  Dyrket biodynamisk (certificeret øko) og vinificeret så naturligt som muligt: ingen tilsætning af gær, ikke filtreret. Gæret og lagret på cement og egetræ og flasket med minimal svovl. 

    Mediumfyldig vin med ret koncentreret brombær og solbær i duften. Flot struktureret med dybde, kompleksitet og længde og med en dejlig friskhed, der kendetegner vinene fra Ampeleia.

    Dejlig vin og god madvin, der klarer selv ret kraftige kødretter - fremhæver god mad frem for at overdøve den. Prøv den til enkle lammeserveringer med skysauce.
     

  • Producenten
    Biodynamisk idyl i det sydlige Toscana

    Ampeleia er en stor farm i Maremma ved kysten i det sydlige Toscana. Der dyrkes vin på 35 ha i tre højder ved byen Roccatederighi. Der dyrkes biodynamisk og Elisabetta Foradori er involveret i både dyrkning og vinificering.

    Læs mere
  • Kort
  • Anmeldelser

    94 p. Falstaff

    Funkelndes, sattes Rubin. Präsentiert sich in der Nase mit einem satten Gewürzteppich, nach Zimt, Nelken und Koriander, dann viel Himbeerfrucht. Viel saftige, reife Beerenfrucht am Gaumen, Himbeere, öffnet sich mit griffigem, präsentem Tannin, dicht und tief.
    Falstaff - logo

    92 p. Vinous

    The flagship 2014 Ampeleia is a bold, pungent wine. Wild and at times a bit unrestrained, Ampeleia has a lot going on. Sweet red cherry, herb, rose petal mint and and a host of intensely floral notes from the Cabernet Franc, which is the core of the blend, are all finely woven in the glass. Above all else, the 2014 speaks a with real authority and power. There is so much to like and admire. - Antonio Galloni

    93 p. James Suckling

    Plenty of apricot, citrus fruit and dark berry. Hints of sandalwood. Medium body and integrated tannins with a polished texture.

    93 p. Vinous (2013)

    The 2013 Ampeleia, the estate's Cabernet Franc/Sangiovese blend, is fabulous. Sweet red cherry, pomegranate, orange peel and intense, savory notes meld together in a deep, juicy Tuscan red full of personality. All the elements fall into place effortlessly. - Antonio Galloni

    96 p. James Suckling (2013)

    Very pretty aromas of dark fruits with rosemary and sea-like undertones. Full-bodied, layered and dense, yet there's an underlying energy that brings you back to savor each sip. Lovely to drink now but will improve with age. From biodynamically grown grapes. - James Suckling