Alicante 2016, Ampeleia

Land:
Italien
Servering:
14-16 °C
Område:
Toscana
Gemmepotentiale:
2018-2024
Alkohol:
13 %
Lagring: 
Cement
Velegnet til: 
Lam
200,-
På lager
  • Beskrivelse

    Alicante 2016, Ampeleia

    Lavet på Grenache fra en enkeltmark beliggende 250 moh. Jordbunden er sand/grus, hvilket er med til at give en meget aromatisk vin. Dyrket biodynamisk (certificeret øko) og vinificeret så naturligt som muligt: ingen tilsætning af gær, ikke filtreret. Gæret og lagret på cement og flasket med minimal svovl.

    Alicante Nero er det lokale navn for Grenache og er ikke i familie med Alicante Bouschet, der også dyrkes på farmen.

    Meget elegant Grenache-saft, der virker næsten burgundisk i sin struktur. Aromaerne er domineret af jordbær, friske roser og krydderurter. Læskende, saftig og frisk smag. Efter et stykke tid i glasset åbner vinen virkelig op.

    Virkelig god madvin, der kan meget mere end letheden lægger op til. Prøv den fx til pulled lamb.

  • Producenten
    Biodynamisk idyl i det sydlige Toscana

    Ampeleia er en stor farm i Maremma ved kysten i det sydlige Toscana. Der dyrkes vin på 35 ha i tre højder ved byen Roccatederighi. Der dyrkes biodynamisk og Elisabetta Foradori er involveret i både dyrkning og vinificering.

    Læs mere
  • Kort
  • Anmeldelser

    91 p. Jamessuckling.com

    I have a soft spot for Alicante. This is fine and polished with bright acidity and a clean and beautiful finish. It's alll about drinkability here.

    92 p. Wine Spectator (2015)

    A spicy and bright red with dried fruit and lemon peel character. Turns peppery. Medium to light body. Cool wine from an overlooked grape. - James Suckling