Scarzello, Barolo

Federico Scarzello er en ung, ambitiøs og meget lovende producent af klassisk Barolo og Barbera. Den unge og kompromisløse mand går mod strømmen og laver autentiske rødvine med lang gæring og uden skyggen af små nye fade.

Federico Scarzello er en meget ung, ambitiøs, kompromisløs og charmerende Piemontesisk vinbonde, som laver dybe, intense og klassiske Piemonte vine. 

Mødte Federico Scarzello på anbefaling af Nino Rocca, den koleriske kok på Da Felicin i Monforte D'Alba, vi søgte efter en ung og lovende producent med et rimeligt forhold mellem pris og kvalitet.

Federico overtog tøjlerne i det gamle familiebrug, da han var færdig med vinskolen som 20-årig i 2000, og han har siden knoklet løs for at hæve niveauet. Federico går mod den moderne strøm der har hersket i Piemonte i mange år med brug af små nye fade og kort macerationstid. Federico laver klassiske vine med lang macerations og lagring på store brugte fade, vine der tydeligt er inspireret af Giacomo Conterno og Vennen "Beppe" Rinaldi.

Det er koncentrerede vine, med masser af struktur, men også en flot moden frugt. Vinene har et rigtigt fint lagringspotentiale og har alle godt af at blive dekanteret.

Langhe Nebbiolo 2014, Scarzello

100 % Nebbiolo fra mark på ½ ha ved Sarmassa. Marken er vestvendt og beliggende ca 250 moh. ... Læs mere
Spar 120,-
150,-
130,-
150,- pr. flaske. Ved køb af 6 flasker spar 120,-

Erpacrife Nebbiolo Brut Zero 2011

Vinen laves blot i 1500 eksemplarer årligt af vores Barolo producent Federico Scarzello og 3 studiekammerater. De arbejder med at forlænge lagringprocessen, så vinen får 5 års gærkontakt - resultaterne er dybt fascinerende. ... Læs mere
290,-