Scarzello, Barolo

Federico Scarzello er en ung, ambitiøs og meget lovende producent af klassisk Barolo og Barbera. Den unge og kompromisløse mand går mod strømmen og laver autentiske rødvine med lang gæring og uden skyggen af små nye fade.
Scarzello, Barolo

Scarzello, Barolo

Federico Scarzello er en ung, ambitiøs og meget lovende producent af klassisk Barolo og Barbera. Den unge og kompromisløse mand går mod strømmen og laver autentiske rødvine med lang gæring og uden skyggen af små nye fade.

Scarzello, Barolo

Antal
Pr. fl.
259,75 DKK
Fragt
2008 Barolo, Scarzello

2008 Barolo, Scarzello

Flot moden Barolo fra topårgang Læs mere
Prøv den til
Oksemørbrad m. sort trøffel
Antal
Pr. 6 fl.
538,50 DKK
Fragt
Barbera D Alba 2012, Scarzello, 6 fl.

Barbera D Alba 2012, Scarzello, 6 fl.

Superkøb i Barbera - usædvanlig fyldig og moden basis Barbera Læs mere
Prøv den til
Stegt kylling proppet m. hvidløg
Antal
Pr. flaske
109,75 DKK
Fragt
Barbera D Alba 2012, Scarzello

Barbera D Alba 2012, Scarzello

Superkøb i Barbera - usædvanlig fyldig og moden basis Barbera Læs mere
Prøv den til
Stegt kylling proppet m. hvidløg
Antal
Pr. fl.
179,75 DKK
Fragt
 Barbera d Alba Superiore 2011, Scarzello

Barbera d Alba Superiore 2011, Scarzello

Fyldig luksus Barbera fra top Barolo mark Læs mere
Prøv den til
braiseret kalvekæbe med kraftig indkogt sauce og mos
Antal
Pr. fl.
375,00 DKK
Fragt
2006 Barolo Sarmassa

2006 Barolo Sarmassa "Vigna Merenda", Scarzello

6 stjerner og 94 pts i Gastro; "Scarzellos enkeltmarksvin er en af dem, der gør glad Læs mere
Prøv den til
oksehaleragout
1

Frederico Scarzello i Barolo

Federico Scarzello er en meget ung, ambitiøs, kompromisløs og charmerende Piemontesisk vinbonde, som laver dybe, intense og klassiske Piemonte vine. 
 
Mødte Federico Scarzello på anbefaling af Nino Rocca, den koleriske kok på Da Felicin i Monforte D'Alba, vi søgte efter en ung og lovende producent med et rimeligt forhold mellem pris og kvalitet.
 
Federico overtog tøjlerne i det gamle familiebrug, da han var færdig med vinskolen som 20-årig i 2000, og han har siden knoklet løs for at hæve niveauet. Federico går mod den moderne strøm der har hersket i Piemonte i mange år med brug af små nye fade og kort macerationstid. Federico laver klassiske vine med lang macerations og lagring på store brugte fade, vine der tydeligt er inspireret af Giacomo Conterno og Vennen "Beppe" Rinaldi.
 
Det er koncentrerede vine, med masser af struktur, men også en flot moden frugt. Vinene har et rigtigt fint lagringspotentiale og har alle godt af at blive dekanteret.
 

Anmeldelser af Scarzello

Scarzello er stadig en lille uopdaget perle, indtil videre er det stort set kun Decanter der har opdaget Federicos vine. Barolo "Vigna Merenda" 2004 blev nummer 2 i Decanters store Barolo 2004 smagning med 18,5/20 point.
Søren Frank har også fået øjnene op for ham og giver 4,5/6 stjerner og placerer dermed Scarzello tæt på toppen.
 

Mad og Vin

Scarzello faste vine kræver næsten mad og de kan håndtere det meste. Barbera'erne er gode allround vine til kraftige pastaretter, stegt gris, oksekød især superiore kan klare de aller kraftigste kødretter. Barolerne kræver også proteiner i form af rødt oksekød eller løbende vildt.