Scarzello, Barolo

Federico Scarzello er en ung, ambitiøs og meget lovende producent af klassisk Barolo og Barbera. Den unge og kompromisløse mand går mod strømmen og laver autentiske rødvine med lang gæring og uden skyggen af små nye fade.
Scarzello, Barolo

Scarzello, Barolo

Federico Scarzello er en ung, ambitiøs og meget lovende producent af klassisk Barolo og Barbera. Den unge og kompromisløse mand går mod strømmen og laver autentiske rødvine med lang gæring og uden skyggen af små nye fade.

Scarzello, Barolo

Antal
Pr. fl.
259,75 DKK
Fragt
2009 Barolo, Scarzello

2009 Barolo, Scarzello

Flot moden Barolo fra topårgang Læs mere
Prøv den til
Oksemørbrad m. sort trøffel
Antal
Pr. 6 fl.
538,50 DKK
Fragt
Barbera D Alba 2014, Scarzello, 6 fl.

Barbera D Alba 2014, Scarzello, 6 fl.

Superkøb i Barbera - usædvanlig fyldig og moden basis Barbera Læs mere
Prøv den til
Stegt kylling proppet m. hvidløg
Antal
Pr. 6 fl.
778,50 DKK
Fragt
Langhe Nebbiolo 2013, Scarzello - 6 fl.

Langhe Nebbiolo 2013, Scarzello - 6 fl.

"Balsamisk mini barolo" fra Scarzello Læs mere
Prøv den til
Osso Buco
Antal
Pr. 6 fl.
898,50 DKK
Fragt
 Barbera d Alba Superiore 2011, Scarzello - 6 fl.

Barbera d Alba Superiore 2011, Scarzello - 6 fl.

Fyldig luksus Barbera fra top Barolo mark Læs mere
Prøv den til
Braiseret kalvekæbe med kraftig indkogt sauce og mos
Antal
Pr. flaske
109,75 DKK
Fragt
Barbera D Alba 2014, Scarzello

Barbera D Alba 2014, Scarzello

Superkøb i Barbera - usædvanlig fyldig og moden basis Barbera Læs mere
Prøv den til
Stegt kylling proppet m. hvidløg
Antal
Pr. fl.
149,75 DKK
Fragt
Langhe Nebbiolo 2013, Scarzello

Langhe Nebbiolo 2013, Scarzello

"Balsamisk mini barolo" fra Scarzello Læs mere
Prøv den til
Osso Buco
Antal
Pr. fl.
179,75 DKK
Fragt
 Barbera d Alba Superiore 2011, Scarzello

Barbera d Alba Superiore 2011, Scarzello

Fyldig luksus Barbera fra top Barolo mark Læs mere
Prøv den til
Braiseret kalvekæbe med kraftig indkogt sauce og mos
Antal
Pr. fl.
375,00 DKK
Fragt
2008 Barolo Sarmassa

2008 Barolo Sarmassa "Vigna Merenda", Scarzello

Luksus enkeltmarks-Barolo i traditionel stil Læs mere
Prøv den til
Oksehaleragout
Antal
Pr. MG fl.
795,00 DKK
Fragt
2008 Barolo Sarmassa

2008 Barolo Sarmassa "Vigna Merenda", Scarzello - Magnum

Luksus enkeltmarks-Barolo i traditionel stil Læs mere
Prøv den til
Oksehaleragout
1

Federico Scarzello i Barolo

Federico Scarzello er en meget ung, ambitiøs, kompromisløs og charmerende Piemontesisk vinbonde, som laver dybe, intense og klassiske Piemonte vine. 
 
Mødte Federico Scarzello på anbefaling af Nino Rocca, den koleriske kok på Da Felicin i Monforte D'Alba, vi søgte efter en ung og lovende producent med et rimeligt forhold mellem pris og kvalitet.
 
Federico overtog tøjlerne i det gamle familiebrug, da han var færdig med vinskolen som 20-årig i 2000, og han har siden knoklet løs for at hæve niveauet. Federico går mod den moderne strøm der har hersket i Piemonte i mange år med brug af små nye fade og kort macerationstid. Federico laver klassiske vine med lang macerations og lagring på store brugte fade, vine der tydeligt er inspireret af Giacomo Conterno og Vennen "Beppe" Rinaldi.
 
Det er koncentrerede vine, med masser af struktur, men også en flot moden frugt. Vinene har et rigtigt fint lagringspotentiale og har alle godt af at blive dekanteret.
 

Anmeldelser af Scarzello

Scarzello er stadig en lille uopdaget perle, indtil videre er det stort set kun Decanter der har opdaget Federicos vine. Barolo "Vigna Merenda" 2004 blev nummer 2 i Decanters store Barolo 2004 smagning med 18,5/20 point.
Søren Frank har også fået øjnene op for ham og giver 4,5/6 stjerner og placerer dermed Scarzello tæt på toppen.
 

Mad og Vin

Scarzello faste vine kræver næsten mad og de kan håndtere det meste. Barbera'erne er gode allround vine til kraftige pastaretter, stegt gris, oksekød især superiore kan klare de aller kraftigste kødretter. Barolerne kræver også proteiner i form af rødt oksekød eller løbende vildt.