Tang

Havets grøntsag, Tang fra Porto Muinos i Galicien.

Smager af hav og er fyldt med sunde stoffer, vitaminer, mineraler og Omega 3 fedt syrer.

I Japan udgør Tang op til 50% af det totale indtag af grøntsager. Fornem og velsmagende ledsager til skaldyr og fisk mm.
 

Tang findes overalt på kloden og i alle klimabælter. Ligner planter, men har kun et svagt slægsskab.

Tang er havets skove og er stor producent af ilt og fungerer i praksis som et stort spisekammer for fisk, bløddyr og svampe mm.

Tang fra Porto Muinos i Galicien er økologisk, fuld af vitaminer, mineraler, proteiner og fibre og så har det rigtig mange anvendelsesmuligheder:

Tang kan bruges som krydderi, i salater, i omelet, i fiske og grøntsagsretter, i brød, sammen med pasta, til Sushi og Sashimi, sammen med ost og i desserter. Findes også blandet m. the.

Tangsmagen klassificeres som Umami - den 5 grundsmag.

De fleste står lidt fremmede overfor anvendelsen . Her er et par praktiske vejledninger til brug af tørret tang:

Tang udblødes iht. vejledning på posen. Brug lidt ad gangen 5-10 g tørret pr. person vil ofte være tilstrækkeligt. Tang presses fri for vand og skæres i passende stykker.Kan nu tørres i ovn, steges på pande eller friteres let i olie. Kan også blancheres eller koges let. Vi foretrækker den til den sprøde side, hvad enten den koges eller steges.

Anvendelser:

 Krydderi

Tang bruges som salt. Efter udblødning tørres tang i ovn og knuses. Drysses i salater og supper, på fiskeretter og på grøntsager. Nori er velegnet.

Brød
Hakket tang blandes i brøddejen . Tangmel kan erstatte en del af melet og fortynde de hurtige hvide kulhydrater

Salater
Både Søsalat, Nori, Wakame, Irsk Mos og Havspaghetti kan bruges.

Efter udblødning tørres tangen let, skæres i stykker og ristes på panden eller i ovn eller frituresteges . Blandes med grønne salater og en dressing af soya, citronsaft, sesam eller olivenolie og toastede sesamfrø - evt. lidt chil og ingefær. Agurkesalat m. Wakame fungerer også fint.

Prøv at blande en dåse fersk tun  m. ristet Nori el.Havspaghetti (skåret i stykker), forårsløg, lidt ingefær, olivenolie, soya og citronsaft. Anrettes på lille toast m. hjertesalat.

Marinaden til tangsalat

Bør indeholde soya og citronsaft, lidt sesam el. olivenolie + evt. lidt chili og toastede sesamfrø. Det passer til havsmagen i tang. Kan sødes m. lidt rørsukker el. honning.

Supper
Den grove Kombu bruges som tilskud til en let fiskefond, sies fra  mens de finere Wakame, Havspaghetti og Irish Moss bruges som ingrediens i suppen sammen med fisk og grøntsager. Muslinger svinger godt med tangsmage. Kan I få Katsuobushi (tørret, lagret, gæret og saltet Bonito skåret i ultratynde skiver) er dette perfekt til Dashi (japansk grundfiskesuppe).

Omeletter
Tang giver salt og et flot farvemodspil til den gule omelet. Den udblødte tang hakkes i æggemassen.

Fisk
Ovnørret tang knuses over fisk som saltkrydderi. Stegt eller friteret tang som lille tilbehør.

Friturestegt tang

Tang kan koges, steges på pande, bages i ovn eller steges i olie. En god del olie i en tykbundet gryde og tang frituresteges til sprødhed. Pas på det ikke får for meget. Fornemt tilbehør til fisk og som topping til salater !!

Sushi og Sashimi
Til Sushi er det normalt kun Nori, der bruges. Smalle bånd til at fastgøre fisken til risbollen. Blade til Makiruller. Blade til kræmmerhus-sushi. Blade til Gunkan-sushi, hvor man laver en lille skål med tang som sider og  ris i bunden og topper op m fyld af eks. ørred eller lakserogn.

Til Sashimi er det raffineret m. lidt friteret, sprød tang

Tangpesto
1/3 udblødt tang (Nori eller finthakket Irsk Mos) hakkes med 2/3  persille, spinat og basilikum + pinjekerner, hvidløg, reven parmesan, citronsaft og olivenolie efter behag.

Ost
Tørret, sprød tang kombineres fint med rygeost og friske gedeoste. Den salte, umami havsmag går fint til den røgede ost og til den landlige ostesmag i den friske ged ! Tangen kan foldes eller lægges omkring stykker af frisk gedeost

Desserter
Knust, tørret tang kan fint drysses over frisk frugt.

The
Tørret finthakket Nori blandes i theen.

 

Tang

Tang

Havets grøntsag, Tang fra Porto Muinos i Galicien.

Smager af hav og er fyldt med sunde stoffer, vitaminer, mineraler og Omega 3 fedt syrer.

I Japan udgør Tang op til 50% af det totale indtag af grøntsager. Fornem og velsmagende ledsager til skaldyr og fisk mm.
 

Tang findes overalt på kloden og i alle klimabælter. Ligner planter, men har kun et svagt slægsskab.

Tang er havets skove og er stor producent af ilt og fungerer i praksis som et stort spisekammer for fisk, bløddyr og svampe mm.

Tang fra Porto Muinos i Galicien er økologisk, fuld af vitaminer, mineraler, proteiner og fibre og så har det rigtig mange anvendelsesmuligheder:

Tang kan bruges som krydderi, i salater, i omelet, i fiske og grøntsagsretter, i brød, sammen med pasta, til Sushi og Sashimi, sammen med ost og i desserter. Findes også blandet m. the.

Tangsmagen klassificeres som Umami - den 5 grundsmag.

De fleste står lidt fremmede overfor anvendelsen . Her er et par praktiske vejledninger til brug af tørret tang:

Tang udblødes iht. vejledning på posen. Brug lidt ad gangen 5-10 g tørret pr. person vil ofte være tilstrækkeligt. Tang presses fri for vand og skæres i passende stykker.Kan nu tørres i ovn, steges på pande eller friteres let i olie. Kan også blancheres eller koges let. Vi foretrækker den til den sprøde side, hvad enten den koges eller steges.

Anvendelser:

 Krydderi

Tang bruges som salt. Efter udblødning tørres tang i ovn og knuses. Drysses i salater og supper, på fiskeretter og på grøntsager. Nori er velegnet.

Brød
Hakket tang blandes i brøddejen . Tangmel kan erstatte en del af melet og fortynde de hurtige hvide kulhydrater

Salater
Både Søsalat, Nori, Wakame, Irsk Mos og Havspaghetti kan bruges.

Efter udblødning tørres tangen let, skæres i stykker og ristes på panden eller i ovn eller frituresteges . Blandes med grønne salater og en dressing af soya, citronsaft, sesam eller olivenolie og toastede sesamfrø - evt. lidt chil og ingefær. Agurkesalat m. Wakame fungerer også fint.

Prøv at blande en dåse fersk tun  m. ristet Nori el.Havspaghetti (skåret i stykker), forårsløg, lidt ingefær, olivenolie, soya og citronsaft. Anrettes på lille toast m. hjertesalat.

Marinaden til tangsalat

Bør indeholde soya og citronsaft, lidt sesam el. olivenolie + evt. lidt chili og toastede sesamfrø. Det passer til havsmagen i tang. Kan sødes m. lidt rørsukker el. honning.

Supper
Den grove Kombu bruges som tilskud til en let fiskefond, sies fra  mens de finere Wakame, Havspaghetti og Irish Moss bruges som ingrediens i suppen sammen med fisk og grøntsager. Muslinger svinger godt med tangsmage. Kan I få Katsuobushi (tørret, lagret, gæret og saltet Bonito skåret i ultratynde skiver) er dette perfekt til Dashi (japansk grundfiskesuppe).

Omeletter
Tang giver salt og et flot farvemodspil til den gule omelet. Den udblødte tang hakkes i æggemassen.

Fisk
Ovnørret tang knuses over fisk som saltkrydderi. Stegt eller friteret tang som lille tilbehør.

Friturestegt tang

Tang kan koges, steges på pande, bages i ovn eller steges i olie. En god del olie i en tykbundet gryde og tang frituresteges til sprødhed. Pas på det ikke får for meget. Fornemt tilbehør til fisk og som topping til salater !!

Sushi og Sashimi
Til Sushi er det normalt kun Nori, der bruges. Smalle bånd til at fastgøre fisken til risbollen. Blade til Makiruller. Blade til kræmmerhus-sushi. Blade til Gunkan-sushi, hvor man laver en lille skål med tang som sider og  ris i bunden og topper op m fyld af eks. ørred eller lakserogn.

Til Sashimi er det raffineret m. lidt friteret, sprød tang

Tangpesto
1/3 udblødt tang (Nori eller finthakket Irsk Mos) hakkes med 2/3  persille, spinat og basilikum + pinjekerner, hvidløg, reven parmesan, citronsaft og olivenolie efter behag.

Ost
Tørret, sprød tang kombineres fint med rygeost og friske gedeoste. Den salte, umami havsmag går fint til den røgede ost og til den landlige ostesmag i den friske ged ! Tangen kan foldes eller lægges omkring stykker af frisk gedeost

Desserter
Knust, tørret tang kan fint drysses over frisk frugt.

The
Tørret finthakket Nori blandes i theen.