Vine fra den nye verden har lidt problemer

Vine fra den nye verden har lidt problemer

Mad og Vin
Vi bliver hele tiden konfronteret med forslag til mad og vinkombinationer. Det er vores job og vi kan lide det.

Når vi kobler og kombinerer vender vi hele tiden tilbage til vine fra den gamle verden (Europa). Den høje syre, neddæmpede frugt og typisk afdæmpet eller ingen fad gør disse vine generelt meget nemmere at matche til mad. Disse vine er mere madvillige og er gode at have på hylden hjemme og bruge i en snæver vending.

Et godt lille hjemmelager kan bestå af Riesling fra Alsace, Chardonnay fra Bourgogne, Verdejo fra Rueda, Grüner Veltliner fra Østrig, Pinot Noir fra Bourgogne, Barbera og Dolcetto fra Piemonte, alm. Chianti fra Toscana, en god Côtes du Rhône, Bordeaux Superieur og Ribera del Duero uden for meget fad.

De mere sødme og powerfulde vine fra den nye verden kræver en mere specifik ret for at koblingen lykkes. De kan også være på det lille hjemmelager, men i mere begrænset omfang. Det kan være Sauvignon Blanc og Pinot Noir fra Marlborough, Malbec fra  Mendoza, Argentina, Sauvignon Blanc fra Leyda og Carmenere fra Colchagua  i Chile.